Hoe lang duurt het voordat een tatoeage geneest?
Het zal je misschien niet verbazen dat de genezingsfases van een tatoeage niet degene zijn waar je een wekker op kunt zetten, maar hoe lang duurt het voordat een tatoeage geneest? Sommige duren langer om te genezen dan andere. Er zijn een paar variabelen die de genezing van een tatoeage beïnvloeden. Als de tatoeage in de buurt van een gewricht is geplaatst, zoals de enkel, knie of elleboog, of ergens waar het buigt (zoals een pols), dan duurt het langer om te genezen dan tatoeages die op een lichaamsdeel zijn geplaatst dat minder beweegt. Ook zullen grotere tatoeages en tatoeages met veel complexe kleuren niet in hetzelfde tempo genezen als een veel kleiner of minder ingewikkeld ontwerp.
Ook de chemie van je eigen lichaam speelt een rol, en natuurlijk ook hoe goed je met je nieuwe tatoeage omgaat en hoe goed je hem verzorgt.
De meeste deskundigen zijn het erover eens dat een tatoeage vier herkenbare fasen doormaakt tijdens het genezingsproces.
Tattoo Genezing Fase 1 - duurt meestal ongeveer een week, en nee, het is niet zo prettig. Wat er in deze tijd gebeurt is gewoon veel lekken en roodheid, mogelijk wat ontsteking, en misschien zelfs wat branderigheid rond het gebied van de tatoeage. Tijdens deze fase is je tatoeage een open wond en moet deze als zodanig worden behandeld. Je moet de specifieke instructies van je tatoeëerder volgen voor onmiddellijke verzorging en hoe lang je het verband moet laten zitten. Tijdens deze fase, terwijl het nog steeds een open wond is, is de kans op infectie groot en is het essentieel om alle gegeven stappen te volgen om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk van start gaat voor optimale genezing en een geweldig uitziende tatoeage.
Tatoeage genezingsfase 2 - Jeuk (en schilfering) - Goed gedaan! Je bent in fase 2 beland, de periode waarin je het gevoel hebt dat je uit je vel kruipt. Het goede nieuws is dat je misschien last hebt van intense jeuk en veel schilfering van de huid, maar dat dit meestal maar een week aanhoudt. En zelfs als het lijkt alsof de tatoeage eraf schilfert, maak je geen zorgen, het hoort allemaal bij het proces en het komt goed. Wat je ook doet, KRAB NIET! Krabben is waarschijnlijk het ergste wat je kunt doen, want als je aan de korstjes krabt die zich vormen, kun je opnieuw de kans op infectie vergroten en ook het eindresultaat van de tatoeage beïnvloeden.
Door zo vaak mogelijk een hoogwaardige, hydraterende tatoeagecrème te gebruiken, kunt u in deze fase van het genezingsproces enorme verlichting ervaren.
Tatoeage genezingsfase 3 - Peeling - De komende 2 weken of zo is het meest opvallende dat er met je tatoeage gebeurt tijdens deze fase, heel veel peeling . De tatoeage zelf kan er doffer uitzien dan toen hij voor het eerst werd gezet, maar dit is slechts een tijdelijke verandering in uiterlijk terwijl de droge huidlaag over de tatoeage begint te exfoliëren en af te pellen. Hoe verleidelijk het ook mag zijn, het is niet nodig om te krabben en te pellen om het te helpen, en in feite is het echt niet goed voor de tatoeage als je dat wel doet. Riskeer nu geen tegenslag en de mogelijkheid van littekens, laat het gewoon 'zijn ding doen'.
Tattoo Genezingsfase 4 - Nazorg - Gefeliciteerd! Je hebt het 4e en laatste, maar langste genezingsstadium van je tattoo bereikt. Inmiddels ZIET je tattoo er waarschijnlijk VOLLEDIG genezen uit en is alle vervelende toestand voorbij. Maar laat je niet misleiden, er zijn nog maanden van langdurige genezing gaande en jij moet je steentje bijdragen door directe blootstelling aan de zon te vermijden, de tattoo en de omliggende huid schoon en goed gehydrateerd te houden. Ook al zie je nu nog geen duidelijke genezing, dit zijn de dingen die de best mogelijke resultaten op de lange termijn voor je tattoo verzekeren.
Geduld is het sleutelwoord, want het komt erop neer dat volledige genezing meestal 6 maanden duurt.
Reactie plaatsen
Reacties